23. Planinski pohod PD Bajtar Velika planina

DOVŠKA BABA 1891

Dovška baba1

Preberite več: Mala tura 2014

Plakatbp2018

Po soncu smo se pripeljali na Veliko planino, pa se je hitro potegnila megla in sonce se je skrilo. Začelo je pihati, a vse to ni ustavilo bajtarjev PD »Bajtar« Velika planina, ki so že navsezgodaj začeli s kuhanjem golaža. To je bil naš praznik – začela se bo nova sezona.

 

Preberite več: 5. OKTOBER 2013 – PRAZNIK BAJTARJEV NA VELIKI PLANINI

 Pa je letošnja »Mala tura« za nami. Na pot smo se odpravili iz Rimskih toplic, zbralo se nas je kar enaintrideset bajtarjev in še en štirinožni prijatelj, ki nas je spodbujal celo pot. Pot je bila lepa in večinoma po senci skozi gozd. Po  prihodu h koči je sledil počitek in okrepčilo, nato pa smo se odpravili še proti Vrhu, kjer nas je čakal lep razgled naokoli po Zasavski dolini. Vrnili smo se nazaj do koče, kjer so nas počakali še ostali pohodniki in se po kratkem počitku poslovili od prijetnih oskrbnikov in se odpravili po drugi poti mimo cerkve čez Lurd do parkirišča, kjer smo se prijetno utrujeni poslovili in si obljubili, da se kmalu spet vidimo na »veliki turi«.  
Zahvaljujemo se našemu vodniku Mirotu, ki nam je kot vedno pripravil odlično turo, hvala tudi Jerneju za sovodenje in pa seveda tudi Olgi, Veri, Tonetu in Lojzetu, ki so nas na Kopitniku pričakali z pogostitvijo.
Hvala vsem za prijetno druženje, Mravljica!

Nekaj utrinkov je v galeriji

OBVEŠČAMO VAS, DA ZARADI SLABE VREMENSKE NAPOVEDI SREČANJE "SPOZNAJ PLANINO 2018" ODPADE!

 

spoznajplanino

1
Zadnji obisk pri Vlastu Kopaču, začetek aprila 2oo6

Ob 100-letnici rojstva našega prijatelja VLASTA K O P A Č A, dipl. inž. arh. - konservatorja, smo bajtarji pripravili slavnostni dogodek na naši VELIKI PLANINI, ki jo je pokojni nosil v svojem srcu.

Preberite več: V  SPOMIN NAŠEMU VLASTU KOPAČU OB NJEGOVI 100-LETNICI ROJSTVA

Letošnja čistilna akcija je za nami. Kljub temu, da je bila precej okrnjena, saj nam jo je zagodel sneg, ki ga je od petka do sobote nasulo do petnajst centimetrov.

Preberite več: Čiščenje planine 2013 - poročilo

Sporočamo vam, da se je poslovil naš član


JANEZ ZALAR


Pogreb bo v torek, 26.6.2018 ob 14. uri iz Jožefove mrliške vežice na Plečnikovih žalah v Ljubljani

22. PLANINSKI POHOD - MALA TURA
RIMSKE TOPLICE-KOPITNIK 910 m

 


 

Planinska koca na Kopitniku

Preberite več: Mala tura 2013 

1. maj na Veliki planini je bil res enkraten! Vreme je služilo namenu. Planina je bila prekrita s cvetličnim pregrinjalom, le za turni smuk in spust v lavorju je bilo še nekaj »flik snega«.
Zbralo se je kar precej bajtarjev, pohodnikov in rednih obiskovalcev planine, ki so pomagali navijati na startu, ob progi in na cilju.

Preberite več: 1. maj 2013 Turni smuk in spust v lavorju