TRST, MIRAMARE, OGLEJ, SPOMINSKI PARK SREDIPOLJE (REDIPUGLIA)...

Kdaj: v soboto 1.6.2019

Odhod avtobusa iz Kamnika ob 07:00 s postajami do Ljubljane

Vožnja s krajšimi postanki v Sloveniji do Trsta, kjer se bomo sprehodili po Velikem trgu (danes Trg Edinosti – Unita), si ogledali pročelja čudovitih palač in prosto za originalno tržaško kavo v kateri izmed kavarn. Prosto za nakupe.

Sledi ogled renesančnega gradu Miramare pri Trstu, ki ga je dal zgraditi nadvojvoda Maksimilijan, mlajši brat od cesarja France Jožefa. Sprehodili se bomo po parku v okolici gradu. Po želji ogled notranjosti gradu (vstopnina).

Nato se bomo odpeljali do Ogleja (Aquileja), kjer si bomo ogledali baziliko z mozaiki iz IV. stoletja (vstopnina). V Ogleju je bil nekoč sedež patriarha, tretjega največjega v rimskem cesarstvu in je imela velik vpliv na širjenje krščanske vere v Slovenijo, vse do reke Drave.

Ob povratku proti domu se bomo ustavili še v Sredipolju (Redipuglija), kjer si bomo ogledali največji spominski kompleks v Italiji, v spomin na več kot 100.000 padlih italijanskih vojakov med 1. svetovno vojno (ni vstopnine).

Na poti proti domu se bomo ustavili na večerji v Sloveniji. Vrnitev v Kamnik v večernih urah.


Stroški: 49€ ( za člane PD Bajtar 30€ ) ob udeležbi najmanj 40 oseb, v kar je vključeno:

 - Prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine

- Vstopnine v grad Miramare in baziliko v Ogleju
- Večerja v Sloveniji
- Organizacija in vodenje izleta

Po želji lahko na poti proti Trstu dodamo tudi ogled vinske kleti in degustacija vin v vinski kleti Vipava 1894. 

 

Informacije in prijave na tel. 051 674 314 ali  e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Plačilo izleta na sestanku 3.4.2019