Spoštovani bajtarji in bajtarice!


Izvršni odbor PD Bajtar je dne 6.12.2017 imenoval tričlansko kandidacijsko komisijo, ki naj pripravi vse potrebne aktivnosti za izvedbo volilnega občnega zbora, ki bo v soboto, 5.1.2019. Med drugim bo treba izvoliti nov izvršni odbor, ki bo z novimi idejami in energijo vodil bajtarstvo v naslednjem štiriletnem mandatu.
Kandidacijska komisija se je sestala v soboto, 12.5.2017 in med drugim sklenila, da k aktivnejši udeležbi in pripravi predlogov za novo vodstvo, povabi vse svoje člane, ki bi bili pripravljeni del svojega prostega časa nameniti prostovoljstvu. V številnih in raznolikih funkcijah, ki jih imamo – od župana, farovža, komisij, članov nadzornega odbora in častnega razsodišča, se bo zagotovo našla kakšna, ki ste je pripravljeni prevzeti in s tem prispevati svoj delež k nadaljevanju bajtarske tradicije.
V naslednjem letu bomo obeležili 30-letnico registracije PD Bajtar, hkrati pa bomo pričeli tudi z aktivnostmi za praznovanje 90-letnice bajtarstva, ki jo bomo praznovali v letu 2020. Pomenljive obletnice so dokaz več, da smo bajtarji, ne glede na takšne in drugačne čase ter težave, vedno znali složno stopiti skupaj in našli rešitve za dostojno nadaljevanje tradicije velikoplaninskega bajtarskega farovža.
V pričakovanju vašega odgovora pričakujemo, da boste izrazili svoj interes ali predlog in ga poslali na moj elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , po klasični pošti oziroma ga posredovali osebno na naših mesečnih sestankih do 3.10.2018.
Vnaprej hvala in prijazen planinski pozdrav!

Vinko Poličnik
Predsednik kandidacijske komisije