DOLINA KAMNIŠKE BELE, SLAP ORGLICE 870m


KDAJ: 12.10.2019 OB 10.URI
ZBORNO MESTO: Parkirišče pred sotesko Predaselj
VODNIK: Miro Uršič
OKVIRNI ČAS HOJE: 3-4 ure
VIŠINSKA RAZLIKA: 299m
POTEK POTI: S parkirišča bomo hojo nadaljevali po markirani stezi, ki vodi na Korošico. Po nekaj minutni hoji bomo v dolini Bele nadaljevali hojo po nemarkirani stezi, ki pelje k Partizanski bolnici in k slapu Orglice. Vračali se bomo po isti poti. Ogledali si bomo še sotesko Predaselj, Mali izvir, Glavni izvir Kamniške Bistrice in Spominski park. Potem se bomo vrnili po Koželjevi poti do avtomobilov.
OBVEZNA OPREMA: Planinski čevlji, komplet za slabo vreme, tekočina in hrana, lahko tudi pohodne palice
PRIJAVE IN DODATNE INFORMACIJE: Pri vodniku na tel. 01 8317 884 ali GSM 041 850 412
OPOMBA: V primeru slabe vremenske napovedi se tura prestavi na soboto 26.10.2019

PECA 2125m KORDEŽEVA GLAVA

IMG56482

Pa smo tudi letošnjo Veliko turo spravili pod streho. Naš vodnik Miro se je odločil, da jo prestavimo na ta vikend.Tako smo se v soboto odpeljali z lastnimi avtomobili do Solčave, kjer je bil zbor in nadaljevali po cesti skozi Podolševo do vasi Podpeca, parkirali smo na parkirišču Jakobe. Naprej smo nadaljevali pot proti domu na Peci, se malo okrepčali in počasi nadaljevali pot proti votlini kralja Matjaža. Vso pot smo uživali v prelepih razgledih, tokrat nam je bilo vreme zelo naklonjeno. Naslednje jutro smo po zajtrku nadaljevali pot na vrh Pece. Še vedno nas je spremljalo lepo vreme in čudoviti razgledi, le nekje na pol poti je začel pihati močan veter, tako, da smo na vrhu naredili le nekaj fotografij in se obrnili nazaj proti domu na Peci in potem proti parkirišču, kjer je naš vodnik zaključil našo turo in smo se poslovili.
Zapisala; Mravljica

Za ogled ostalih fotografij kliknite TUKAJ!

Velika planina se je že odela v prelepe jesenske barve in prišel je čas za naše praznovanje.

IMG 3616

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite v soboto, 5. oktobra 2019, ob 11.00 uri v Velikem Stanu na Veliki planini. Od pastirjev bomo simbolično prevzeli ključe planine, podelili bajtarske značke in zahvale ter se okrepčali z bajtarskim golažem.
Za prijetno vzdušje bo poskrbel ansambel Domačini.

 

Veselimo se srečanja z Vami.

 

 

Image5551

Ob slovesni otvoritvi razstave, se je v lepem sončnem vremenu pred Domžalskim domom na Mali planini zbralo kar lepo število obiskovalcev, ki so najprej prisluhnili bajtarski himni, nato uvodnim besedam voditelja Franceta Pestotnika Podokničarja, pozdravnemu nagovoru kulturnika PD Bajtar Jureta Slemenika, recitatorki Ježkove pesmi Sabini Poličnik, nato pa so zapeli člani Lučke klape. Like šestih ljudi, ki so podrobno predstavljeni na panojih v razstavni sobi, sta zelo slikovito orisala Tone Petek in podpredsednik društva Bajtar Vinko Poličnik, ki sta bila tudi idejna pobudnika razstave. Vse zbrane so nato pozdravili predsednica PD Domžale Helena Kermavner, predsednik MDO PD Kamniško-Bistriškega območja Jurček Nowakk, v imenu občine Kamnik pa občinski svetnik Dušan Papež. Na koncu je še enkrat zazvenela pesem članov Lučke klape, nato pa je voditelj pozval kulturnika PD Bajtar in predsednico PD Domžale k otvoritvi razstave.
Razstava bo odprta vse do konca leta 2020 in vse ljubitelje planine vabimo, da si razstavo ogledajo. Ključ sobe, kjer je razstava pa lahko obiskovalci dobijo v prostorih Domžalskega doma na Mali planini. Vljudno vabljeni k ogledu.
https://photos.app.goo.gl/UPttBhxrnkap5Jw87

Vladimir Korošec