Velika planina se je že odela v prelepe jesenske barve in prišel je čas za naše praznovanje.

IMG 3616

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite v soboto, 5. oktobra 2019, ob 11.00 uri v Velikem Stanu na Veliki planini. Od pastirjev bomo simbolično prevzeli ključe planine, podelili bajtarske značke in zahvale ter se okrepčali z bajtarskim golažem.
Za prijetno vzdušje bo poskrbel ansambel Domačini.

 

Veselimo se srečanja z Vami.

 

 

Image5551

Ob slovesni otvoritvi razstave, se je v lepem sončnem vremenu pred Domžalskim domom na Mali planini zbralo kar lepo število obiskovalcev, ki so najprej prisluhnili bajtarski himni, nato uvodnim besedam voditelja Franceta Pestotnika Podokničarja, pozdravnemu nagovoru kulturnika PD Bajtar Jureta Slemenika, recitatorki Ježkove pesmi Sabini Poličnik, nato pa so zapeli člani Lučke klape. Like šestih ljudi, ki so podrobno predstavljeni na panojih v razstavni sobi, sta zelo slikovito orisala Tone Petek in podpredsednik društva Bajtar Vinko Poličnik, ki sta bila tudi idejna pobudnika razstave. Vse zbrane so nato pozdravili predsednica PD Domžale Helena Kermavner, predsednik MDO PD Kamniško-Bistriškega območja Jurček Nowakk, v imenu občine Kamnik pa občinski svetnik Dušan Papež. Na koncu je še enkrat zazvenela pesem članov Lučke klape, nato pa je voditelj pozval kulturnika PD Bajtar in predsednico PD Domžale k otvoritvi razstave.
Razstava bo odprta vse do konca leta 2020 in vse ljubitelje planine vabimo, da si razstavo ogledajo. Ključ sobe, kjer je razstava pa lahko obiskovalci dobijo v prostorih Domžalskega doma na Mali planini. Vljudno vabljeni k ogledu.
https://photos.app.goo.gl/UPttBhxrnkap5Jw87

Vladimir Korošec

planino so nosili v srcu vabilo

32. planinski pohod Velika tura
PECA 2125 m
KORDEŽEVA GLAVA

 

Zaradi slabega vremena je PRESTAVLJENA na 21.9.2019

 

KDAJ: 21.9. in 22.9.2019

 

ZBORNO MESTO: Petrolova črpalka v Solčavi ob 10. uri

VODNIK: Miro Uršič

VIŠINSKA RAZLIKA: 715 m
ČAS HOJE: 1. dan 1. uro, 2. dan 5-6 ur

POTEK POTI: 1. dan: z osebnimi avtomobili se bomo odpeljali skozi vas Podpeca do parkirišča Jakobe 1410 m. Turo bomo nadaljevali po markirani stezi do koče na Podpeci 1665 m. Po počitku si bomo šli ogledat jamo kralja Matjaža.
2. dan: po zajtrku približno ob 8. uri bomo našo dvodnevno turo nadaljevali po lahki stezi do Kordeževe glave 2125m. Vračali se bomo po isti poti.

OBVEZNA OPREMA IN DOKUMENTI: planinski čevlji, komplet za slabo vreme, tekočina in hrana. Obvezna je potrjena planinska izkaznica in osebni dokument.

NAČIN PREVOZA: lasten prevoz

PRIJAVE IN DODATNE INFORMACIJE: prijave pri vodniku do četrtka 22.avgusta na tel: 01 8317 884 ali gsm: 041 850 412

OPOMBA: v primeru slabe vremenske napovedi planinska tura odpade