Sporočamo vam, da se je poslovil naš član


JANEZ ZALAR


Pogreb bo v torek, 26.6.2018 ob 14. uri iz Jožefove mrliške vežice na Plečnikovih žalah v Ljubljani

Spoštovani bajtarji in bajtarice!


Izvršni odbor PD Bajtar je dne 6.12.2017 imenoval tričlansko kandidacijsko komisijo, ki naj pripravi vse potrebne aktivnosti za izvedbo volilnega občnega zbora, ki bo v soboto, 5.1.2019. Med drugim bo treba izvoliti nov izvršni odbor, ki bo z novimi idejami in energijo vodil bajtarstvo v naslednjem štiriletnem mandatu.
Kandidacijska komisija se je sestala v soboto, 12.5.2017 in med drugim sklenila, da k aktivnejši udeležbi in pripravi predlogov za novo vodstvo, povabi vse svoje člane, ki bi bili pripravljeni del svojega prostega časa nameniti prostovoljstvu. V številnih in raznolikih funkcijah, ki jih imamo – od župana, farovža, komisij, članov nadzornega odbora in častnega razsodišča, se bo zagotovo našla kakšna, ki ste je pripravljeni prevzeti in s tem prispevati svoj delež k nadaljevanju bajtarske tradicije.
V naslednjem letu bomo obeležili 30-letnico registracije PD Bajtar, hkrati pa bomo pričeli tudi z aktivnostmi za praznovanje 90-letnice bajtarstva, ki jo bomo praznovali v letu 2020. Pomenljive obletnice so dokaz več, da smo bajtarji, ne glede na takšne in drugačne čase ter težave, vedno znali složno stopiti skupaj in našli rešitve za dostojno nadaljevanje tradicije velikoplaninskega bajtarskega farovža.
V pričakovanju vašega odgovora pričakujemo, da boste izrazili svoj interes ali predlog in ga poslali na moj elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , po klasični pošti oziroma ga posredovali osebno na naših mesečnih sestankih do 3.10.2018.
Vnaprej hvala in prijazen planinski pozdrav!

Vinko Poličnik
Predsednik kandidacijske komisije

30. PLANINSKI POHOD PD BAJTAR VELIKA PLANINA

URŠLJA GORA - PLEŠIVEC 1699m

 

Fotografije s ture 

 

KDAJ: 16. junij 2018

ZBORNO MESTO: Gostišče pri Jožetu ob glavni cesti Velenje - Mislinja ob 8.30.

VODNIK: Miro Uršič

OKVIRNI ČAS HOJE: 6 - 7ur

VIŠINSKA RAZLIKA: 1066m

POTEK POTI: Z osebnimi avtomobili se bomo odpeljali so Slovenj Gradca, Kotelj in do Ivarčkega jezera 633m.Turo bomo nadaljevali po stezi, ki se imenuje Železarska pot, do vrha Uršlje gore oz. Plešivca 1699m. Vračali se bomo po Grofovski poti.

Tura je tehnično nezahtevna, čeprav nekaj kondicije pa le zahteva.

OBVEZNA OPREMA IN DOKUMENTI: planinski čevlji, komplet za slabo vreme, tekočina in hrana. Priporočam pohodne palice in osebne dokumente.

NAČIN PREVOZA: lasten prevoz

STROŠKI IZLETA: v lastni režiji

PRIJAVE IN DODATNE INFORMACIJE: prijave pri vodniku do petka 15.junija na tel: 01 8317 884 ali gsm: 041 850 412

OPOMBA: v primeru slabe vremenske napovedi planinska tura odpade

V soboto 12. maja smo se zbrali, kot prva ekipa za čiščenje planine in se priključili pašni skupnosti Gojška planina.

IMG20180512151954

Preberi več